Избори 2009 :: Евроизбори`09

Антония Първанова: С участието на Меглена Кунева бе отчетен най-сериозният завой в политиката на ЕС

Размер на шрифта: a |a |a|

08.06.2009

Антония Първанова: С участието на Меглена Кунева бе отчетен най-сериозният завой в политиката на ЕС
С участието на Меглена Кунева като комисар ще бъде отчетен най-същественият завой в политиката на Европейския съюз. Завой от чисто икономически, корпоративни интереси, наместване на пазари и капитали, към социална политика, потребителите и гражданите. Ние можем да се гордеем, че този завой се е случил благодарение на членството на България, благодарение на това, че Меглена Кунева е българският комисар. С тези думи избраната под номер две за евродепутат от листата на НДСВ Антония Първанова се обърна към журналистите на пресконференцията след приключването на Евроизбори’2009 в централата на партията днес.

През цялото време на еврокампанията бяхме позитивни и през цялото време говорихме за европейски теми. Не си позволихме нито за минута да излъжем, да поставим национални теми в устата на нашия отбор, така че да подмамим избирателите и да ги заблудим, че в Европа ще направим така, че пенсиите им да станат двойни, че ще направим така, че Турция да не стане страна-членка и че ще направим така, че трети и четвърти реактор да бъдат отворени.

Ние се предпазихме от изкушението да използваме всички тези заблуди и, въпреки всичко, доказахме с изненадата от резултатите от днес, че когато се говори по същество, че когато се прави истинската и отговорна политика, че когато не си позволяваш като политик да лъжеш, то хората винаги се отблагодаряват по най-демократичния начин – гласувайки за тази откровеност и откритост.

Надявам се в Европейския парламент да можем всичките 17 български депутати да работим за България, за хората, които гласуваха на тези избори и за хората, които се въздържаха. Дано за тях това да бъде един много ясен сигнал, че си струва на националните избори да упражним своя вот и на следващите евроизбори да могат да намерят своите теми, своите интереси, това, което за тях е приоритет, във всичко, което сме свършили.
    
Ще продължим да работим по защитата на потребителите, по правата на пациентите, по имиграционната политика, по трафика на хора, по свободата в интернет, по енергийната политика, по стабилността на Западните Балкани – теми, на които НДСВ е положило отварянето им, подчерта пред журналистите Антония Първанова.

Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR