Избори 2009 :: Евроизбори`09

Мария Дивизиева: НДСВ влиза уверено и със самочувствие в кампанията за националния парламент

Размер на шрифта: a |a |a|

08.06.2009

Мария Дивизиева: НДСВ влиза уверено и със самочувствие в кампанията за националния парламент
Благодаря на членовете на Централния предизборен щаб, на областните и общинските щабове за добрата работа, каза председателят на ЦПЩ Мария Дивизиева. НДСВ постигна пълна мобилизация, нашите структури доказаха, че могат да се справят в трудна ситуация и на практика удвои резултата си от 2007 г. Тогава НДСВ имаше 121 398 гласа, днес – 205 145 избиратели гласуваха за европейската партия. Удвояваме и броя на мандатите в в Европейския парламент, прибави още Мария Дивизиева. Тя подчерта, че разликата в гласовете е 83 747 гласа повече.

НДСВ доказа, че е фактор в българската политика и европейския дебат. Тайната на тази кампания не е в някакво чудо, а в предсказуемата политика на НДСВ през последните 8 години, в успешните министри, народни представители, зам.-министри, областни и зам.-областни управители и хилядите часове на робата на нашите членове и симпатизанти.

Успехът на тези избори се дължи на силната листа – женска в по-голямата си част, млада, компетентна и с лични авторитет на водача Меглена Кунева. Тайната на успеха бе чувството за екипност и отборност. Ние доказахме, че сме отбор, и, цитирам Меглена Кунева: „Отбор, който може добре да тича”.

В тази кампания обиколихме 73 града, направихме 173 срещи с хората, изминахме над 17 хил. км, което се равнява на 8 пъти разстоянието София – Брюксел. Това беше краткият отчет на председателя на ЦПЩ Мария Дивизиева.

Тя цитира данни на „Алфа Рисърч”, според които в тези избори за Европейски парламент НДСВ е спечелило подкрепата на 10% от хората с висше образование, на 9% от младите хора, на 16% хората от големите и малките градове. Имаме много добри резултати в София.

Влизаме уверено и със самочувствие в кампанията за национален парламент, успешно се справихме с европейския дебат и сега ни предстои да предложим конкретни идеи за България.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR